2010-09-30 14:33:11• hírek • Szatmár.ro

Torokgyulladásos, himlős tanulók

Torokgyulladásos, himlős diákokra bukkant Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság tanév eleji vizsgálata során.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság a 2010/2011-es tanév elején is megszervezte rendszeres, a járványos betegségeket célzó ellenőrzését a diákság körében.

A felméréseket félévente minden félévben elvégzik a megye tanintézményeiben a hatóság vezetésével az iskolaorvosok és a háziorvosok: az iskolakezdést követően, valamint a tanév második részében.

A hatóság csütörtökön délben kiadott tájékoztatójából kiderül, hogy szeptember 15-24. között 199 tanintézményben, 85 városiban és 44 vidékiben - 97 óvodában, 74 általános iskolában, 21 középiskolában, 5 szakiskolában és egy speciális oktatási intézményben - összesen 29 934 diákot vizsgáltak meg.

Több mint háromszáz esetben bukkantak beteg gyerekekre: 173 torokgyulladásos, 76 tetves, 28 rühes diákot, két fiatalnál gombás megbetegedést találtak, ugyanakkor két bárányhimlős esetet is felfedeztek.

Minden évben ugyanakkor az első ellenőrzést követően újra meg szokták vizsgálni azokat a diákokat, akiknél egészségügyi problémák merülnek fel. A közegészségügyiek által szervezett második ellenőrzésre, amely során a 304 beteg diákot vizsgálják meg, a napokban újra sor kerül.


Megvizsgálták a diákok egészségi állapotát
Megvizsgálták a diákok egészségi állapotát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: